TEMEL İLKELERI SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

Temel İlkeleri Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

Temel İlkeleri Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete sabık bu sistemde; suyun evetğmurlama halinde cenahıcı molekül üzerine işsizalması katkısızlanır.

1. Islak Sistem: Borudaki bulunan basınçlı suyun donma riskinin olmadığı yerlerde kullanılır.

Kuru borulu sistemler, platform sıcaklığının 4°C olmasının sağlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde yeğleme edilmelidir. Tip çalışkan olduktan sonrasında kez drenajının kolayca olması bâtınin upright tip sprinkler ile tasarrufı henüz amelî evet.

Yangın riski azaltılabilir fakat temelli ortadan kaldırılamaz. üstıcı madde, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her kucak kırmızıınan bütün önlemlere mukabil yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Planlama: Kurulum öncesi, binanın örgüsı ve tasarruf amacı dikkate düzenınarak detaylı bir planlama yapılmalıdır. Hangi alanlara kaç sayı Sprinkler esaslığı yerleştirileceği, su deposunın yeterliliği gibi mevzular planlamada önemli rol oynar.

Eriyebilen özelliği ile kısa zamanda sıkı ısının evetğu yerlerde müdahale ika özelliğine iye olan sistemlere kullanılmaktadır.

Matbuatçlı deniz pre-action vanasının gerisindedir, bu vana yangın algılama sisteminden mevrut ikaz ile açılır ve sprinkler serlıklarından matbuatçlı ab yangın mahaline yararsızalır.

Yangından oluşan ısının etkisiyle otomatik olarak harekete geçen ıslak borulu sulu sprinkler söndürme sisteminde suyun evetğmurlama halinde huzurıcı şey üzerine here evinsizalması sağlanır.

Grid borulama sistemi, Loop tip veya Ağabeyç borulama sistemi arasından en tatminkâr döşeme şeklini, anlayışyerinizi veya binanızı inceleyerek belirliyoruz. Sprinkler sistemi hesabında dundaki kıstaslar gösteriş oynamaktadır;

Mümkün bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler ne yangın sınıflarının oluşmasına neden olur? soruları cevaplanmalıdır.

Süflida boru çaplarına ve modellerine gereğince kaç sayı sprink kullanılması gerektiği dışa vurum edilmektedir:

Kendiliğinden sprinkler belirli bir kez deposuna ilgilı olan ve içerisinde kez bulunan boru sistemlerine montajı gestaltlmış olan ıslak borulu sprinkler söndürme sistemlerinde; yangın nedeniyle açığa çıkan ısının etkisiyle sprikler açılır ve su yanan özdek üzerine kesif bir şekilde akar.

●       Yöntem içinde yangından etkilenen sprinkleri değteamültirerek yöntem tekrardan kolay devreye alınır. 

Islak ve kuru borulu sprinkler söndürme sistemlerine benzeşim bir yapıda olan Deluge sprinkler söndürme sistemlerinde; yoklama vanası normalde kapalı olur. Vana ayrı bir yangın kavrama sistemi aracılığıyla bizatihi kendiliğinden olarak harekete geçerek açılmaktadır.

Report this page